Přijímačky

      

diskusní fórum o přijímačkách na VŠ, Národních srovnávacích zkouškách,
scio testech a všem, co s přijímacími zkouškami souvisí

 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
 
Diskusní fórum Přijímačky je určeno pro všechny, kteří se hlásí na nějakou vysokou školu. Jeho hlavním zaměřením jsou scio testy a Národní srovnávací zkoušky, které pořádá společnost Scio.

Speciální diskusní témata jsou určena k řešení úloh z testu obecných studijních předpokladů pro všechny, kteří si s těmito úlohami ve scio testech neví rady nebo potřebují s postupem poradit. S řešením úloh budou kromě ostatních diskutujících pomáhat také lektoři a tvůrci internetových přípravných kurzů Aleph.cz.

Věříme, že zde vznikne kvalitní diskusní fórum s množstvím užitečných informací o přijímačkách a scio testech.

 
OSP - Kvantitativní oddíl Přijímačky - diskusní fórum o přijímačkách na VŠ a scio testech / OSP - Kvantitativní oddíl /

Věk

 
Návštěvník
# | Zasláno: 19 dub 2011 16:38
Reagovat 
Isabela je o 3 roky starší než její sestra Patricie. Jejich matka Tamara je přesně 2x starší než Isabela. Příští rok budou mít dohromady 100 let. Kolik let je Patricii? (22)

Boris očeše za půl hodiny stejný počet keříků jahod jako Andrej za deset minut. Kolik keříků by očesal sám Andrej za půl hodiny, když oba dohromady očešou za jednu hodinu 40 keříků jahod? (15)

Víte jak co nejrychleji tyto příklady vyřešit? Díky:)
Návštěvník
# | Zasláno: 19 dub 2011 17:12
Reagovat 
1. úloha - tady bych asi zase jel pozpátku a zkoušel jednotlivé odpovědi, dokud to nevyjde k té stovce. Patricie 22, Isabela 22+3=25, matka 50 = 97 + 3, protože za rok budou všichni 3 o 1 rok starší.

2. úloha - oba dělali hodinu, takže Boris udělal 2/8 a Andrej 6/8 z těch 40.
1/8 z 40 = 5
Andrej = 6 * 5 = 30 / 2 = 15.
Návštěvník
# | Zasláno: 19 dub 2011 17:19
Reagovat 
Jo k té druhé úloze jsem nenapsal to hlavní co možná nevyplynulo, ale mě to nenapadlo vypisovat.

Boris udělá za 30min 1 "dílek" práce.
Za 60min (1h) udělá 2 dílky práce tedy.
Andrej ale udělá to, co Boris za 30min během 10 minut, takže za tu hodinu to udělá 6x.

6 + 2 = 8. Proto jsem to dělil na osminy.

A pak máš to, co udělá Andrej za 1h (30 keřů) a jen to vydělíš 2 a máš to, co udělá za 30min.
Návštěvník
# | Zasláno: 20 říj 2011 13:21
Reagovat 
na jedničku je nejlepší jednoduchá rovnice

100 - 3 = P + (P + 3) + 2*(P + 3)
97 = 4P + 9
97 - 9 = 4P / :4P
22 = P
Návštěvník
# | Zasláno: 9 bře 2012 13:06
Reagovat 
nemáte na tu dvojku nějaký jednodušší způsob? nějak mi tam nesedí ty osminy, nepřišla bych na to..dík
Návštěvník
# | Zasláno: 3 lis 2012 11:35
Reagovat 
Ahoj, u té první úlohy musí být správná odpověď 21, protože je tam napsáno, za rok jim bude dohromady sto let, kolik je teď Patricii? To znamená 22- ten jeden rok. Ale nemám výsledky, tak pokud je to tak ve výsledcích, tak nemohu protestovat. :-D
Návštěvník
# | Zasláno: 7 bře 2013 18:01
Reagovat 
nie Patricii bude 22 rokov, to ze kazda zostarne je uz zapocitane ako
25I + 22P + 50T + 3 co zostarnu = 100
Návštěvník
# | Zasláno: 4 dub 2013 10:57
Reagovat 
Na tu dvojku: Andrej je 3x rychlejší než Boris =>za hodinu ze 40 keříků udělá Andrej 3/4 => 3/4 ze 40 je 30 keříků => za půl hodiny 15
Návštěvník
# | Zasláno: 5 dub 2013 22:21
Reagovat 
Boris ... 30 minut / x keříků --> 60 minut / 2x keříků
Andrej ... 10 minut / x keříků --> 60 minut / 6x keříků
Andrej ... 30 minut / ??


2x + 6x = 40
x = 5

Andrej ... 30 minut / 3x keříků --> 15 keříků
 
Vaše reakce
Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici čtyři:
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Powered by miniBB®
kontakt: info@prijimacky-nsz.cz
Toto fórum pro vás provozuje Aleph.cz (www.aleph.cz) - internetové přípravné kurzy na TSP MU, scio testy OSP a prezenční přípravné kurzy ke státní maturitě.